Joan Moratille Terai

 

(1/10/1921 Asnièves, França  - 29/7/2003 Porto Cristo)

 

Llicenciat en llengües modernes (1946) va viure bona part de la seva vida a Madrid dedicant-se a l'ensenyança com a professor d'història. També realitzà traduccions a l'espanyol i va fer sonoritzacions de pel·lícules documentals. Així guanyà un primer premi a Brussel·les amb la pel·lícula documental "El águila real" de Rodríguez de la Fuente.

 

Des del 1951 va estar vinculat a Mallorca i a l'any 1981 hi fixà definitivament la residència.

 

Ja a Porto Cristo, i com a gran dinamitzador cultural i social,  va ser vicepresident del Club Nàutic, vicepresident del comitè pro-centenari (1888- 1988) i secretari del Patronat del Concurs de Nadales. També cal destacar la seva faceta de corresponsal de premsa i de col·laborador de les revistes 7Setmanari, Perlas y Cuevas i revista Porto Cristo.

 

Fruit de la seva estimació per la història i pel poble que l'havia acollit va publicar,  a la revista Porto Cristo, la col·lecció de fascicles "Porto Cristo entre ayer y mañana". L'any 1996 també se'n edità un llibre.

 

Va ser el pregoner de les Festes del Carme de l'estiu de l'any 2001.

 

Com a mostra d'agraïment, per la seva aportació a la història i a la cultura, el poble de Porto Cristo li dedicà la plaça ubicada a l'entrada del poble, entre els carrers Port i Navegants.