Aquesta és la visita més desitjada per a la majoria de gent que ve a conèixer Porto Cristo, i la visita està ben justificada ja que es tracta de contemplar la bellesa natural, única i capritxosa que ens ofereixen les estalagmites i estalactites.

 

A Porto Cristo tenim la sort de tenir dues coves que per les seves dimensions i característiques ens permeten fer un recorregut espectacular. Un recorregut que, vinguem d’on  vinguem,  res té a veure amb el nostre paisatge habitual.

 

Les Coves del Drach, situades a la carretera de les Coves, tenen un recorregut de 1.700 metres. Les seves estalagmites són de grans dimensions, tenen formes irregulars i amb el pas del temps algunes d’elles han anat constituint-se capritxosament amb “figures peculiars”. Actualment, el recorregut turístic és d’aproximadament un quilòmetre i a diari es realitzen concerts de música clàssica a l’estany conegut com a llac Martel.

 

Les Coves dels Hams estan situades a la carretera de Manacor a Porto Cristo, al km 11. Aquestes coves són famoses per les particulars formacions arborescents i el llac subterrani, on s’ofereix un concert-espectacle.

 

A més de la visita a les Coves, en els dos casos es disposa de pinar i zona de jardí molt adequada per a berenars a l’aire lliure.